Legjobb játék intrók III.

2010.01.26. 18:01

Az eddigi részekben szemezgettünk fantasy és sci-fi videók közül. Jöjjön most a jelenben vagy a közeljövőben játszódó játékok sora. A listában főleg háborús játékok fognak szerepelni, később egy részt szentelek talán a békésebb szekciónak is. Jöjjenek hát a legjobbak!

 

Battlefield 1942 az első választott, és nem utolsó sorban személyes kedvenc is. A játék a második világháború hadszíntereire repíti a játékost. Lehetünk gyalogosok, tankvezetők, tengeralattjáró parancsnokok. Szinte bármilyen eszköz a rendelkezésünkre áll, amivel árthatunk a gaz ellennek. A következő videóban érdemes a zenére különös figyelmet szentelni. Bizonyos momentumai mind a mai napig fellelhetőek a Battlefield sorozatok zenéiben. (Megjelenés: 2002)
 
 

 
Maradjunk a Battlefield sorozatnál. Ezúttal egy nem hivatalos kiegészítő lenne a soros. A Point of Existence 2 egy rajongók által készített mod a Battlefield 2-höz. A játékban a készítők a hadszínteret áthelyezték Kelet-Európába. Így harcba indulhatunk ukrán és német színekben egyaránt. A videó a játék motorjával készült, a hangulat fokozására szintén kiváló zenét sikerült választaniuk. (Megjelenés éve: 2007)
 
 

 
 
A World in Conflict a harmadik világháborúba visz minket, mely 1989-ben "robbant ki". A nyugati hatalmak abban a hitben éltek, hogy a Szovjetunió összeomlik. Nem így lett... Nyugat-Európa a fő hadszíntér. A NATO minden elérhető csapata ott harcol. Az USA szinte üres, és ezt a vörösök is tudják. Civil konténer hajókban katonákat csempésznek az államokba. Seattle pillanatok alatt orosz fennhatóság alá kerül. Így a háború megérkezik amerikai földre is. A történet biztos nem lesz Oscar-díjas, láttunk már hasonlót. Viszont a megvalósítás és a hangulat kiváló. A forgatókönyvírók jó munkát végeztek, a játék némely elemét még egy férfiember is megkönnyezi. (Megjelenés éve: 2007)
 
"War is coming home..."
 

  
Ismét egy stratégai játék jön, mely szintén egy nyugat-kelet összecsapást, bár kissé más szemszögből. A Command and Conquer: Red Alert története egy időutazással kezdődik. Albert Einstein visszatér a múltba, hogy megakadályozza a 2. világháború kitörését, Így mentve meg milliók életét. Tehát kiiktatja Hitlert. Azonban nem minden alakult a terve szerint. A béke helyett a vörös medve ébredt fel, fenyegetve ezzel Európa és a világ békéjét. A játékos választhat melyik fél csapatait irányítja. A sztálini Szovjetuniót vagy az ellenálló nyugati oldalt. A zenére itt is érdemes odafigyelni, mely a Red Alert sorozat védjegye lett. (Megjelenés éve: 1996)
 

 
Az utolsó játékunk a második világháború nyugati frontját mutatja be nekünk. A Medal of Honor: Allied Assault egy igen jól sikerült fps (first person shooter). A programra nagy hatással volt a Ryan közlegény megmentése című remekmű. A normandiai partraszállás hangulatát igen jól sikerült szimulálniuk. Persze a kor követelményeinek megfelelően, hisz nem mai játékról beszélünk. (Megjelenés éve: 2002)
 
 

Ötleteket a folytatáshoz örömmel veszek :)

A bejegyzés trackback címe:

https://kutyuszoba.blog.hu/api/trackback/id/tr861704345

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása