Legjobb játék intrók II.

2010.01.21. 08:42

 Az előző részben a fantasy világából szemezgettem, most azonban irány a jövő. A sci-fi világa ránk vár. 

A Warhammer 40 000 világa kiváló lehetőség a játékgyártóknak. Egy aprólékosan kidolgozott univerzum, igen komoly rajongótáborral. De melyik is a legjobb? Warhammer Dawn of War? Kétségtelen tény, hogy nagyon hangulatos. Nálam azonban egy újonc letaszította a trónról. Warhammer 40 000: Space Marines. Végre azok a félistenek küzdenek, akiket a könyvekből megismerhettünk. Az emberiség élő fegyverei, az Istencsászár elit serege. Megjelenése még várat magára.

 "They want to steal this world... let them try!" 

 
 
Ringben a következő versenyző. Nem egy mai csirke, viszont nincs is miért szégyenkeznie. A valós idejű stratégiák egy legjobbja következik, a Total Annihilation. Grandiózus, vég nélküli konfliktus, ezt ígérte nekünk a játék és meg is kaptuk. A bevezetője nagyon hangulatos. Külön figyelmet igényel a zene, ami engem a régi szovjet propaganda filmekre emlékeztet. (Megjelenés éve: 1997)
 

 
Stratégiai játékok készítésében nekünk magyaroknak sem kell szégyenkezünk. A műfajban jók vagyunk. Egyik kedvencem az Imperium Galactica II. Sokaknak nem kell bemutatni az űrstratégiák egyik legjobbját. Megjelenítésben, hangulatában, nehezen tudták megszorítani konkurensei. Minden népnek saját bevezető videója volt, számomra az emberi maradt a legemlékezetesebb. (Megjelenés éve: 1999)
„Lehet, hogy csak gyermekeink vagy unokáink látják meg a napot….”
 

 
 
Nem maradhat lista Blizzard videó nélkül, habár sci-fi témában nincs náluk nagy választék. A Starcraft Brood War intro-ja szerintem a legjobb mind közül. Nagyon jól visszaadja a játék atmoszféráját, szerencsétlen bokorugró katonák kiszolgáltatottságát. (Megjelenés éve: 1998)
 

 
  
Egy szintén még meg nem jelent játék intrója következik. A Star Wars: The Old Republic. A videó készítőinek sikerült megragadni a Csillagok Háborúja hangulatát. A játék egy MMO lesz, tehát egy teljes mértékben online játék. (Legismertebb tagja a World of Warcraft) Nem ez lesz az első ilyen próbálkozás ebben az univerzumban, reméljük tanultak az előd hibájából.
 
 

 
Régi kedvencem a Mechwarrior 3 következik. A játékban hatalmas harci robotokkal harcolunk, ami igen jó móka. A Battletech táblás játékának univerzuma adja a program kerettörténetét és szabályrendszerét. A stílus kedvelőinek érdemes kipróbálniuk. (Megjelenés éve: 1999)
 

 
Evezzük egy kicsit konzolos vizekre. A Killzone 2 a Playstationn 3 egyik húzóneve. Konzol és egy fps? A mai napig sokan nem értik, hogy lehet gamepaddal játszani. A szent egér és billentyűzet kombinációra esküsznek. Pedig jó kis fps-ek születtek konzolra is már. A Killzone nagyon jól sikerült sci-fi játék. Aki PS3 közelébe kerül, annak mindenképpen ajánlom a kipróbálását. (Megjelenés éve: 2009)
 
 

Ennyi volna mára, ötletet, javaslatot örömmel várok. 

A bejegyzés trackback címe:

https://kutyuszoba.blog.hu/api/trackback/id/tr201689416

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása