Fantasy könyvajánló I.

2010.01.04. 11:50

Fantasy könyvekből Dunát lehetne rekeszteni az utóbbi időben. Legyen az idilli történet, vagy véres háborús eposz, mindenki megtalálja a saját izlését. De mit válasszunk, melyik áll legközelebb a szívünkhöz? Elég sok fantasy fordult már meg kezeim közt Worluk Káosz, Forgotten Realms, Diablo, Warhammer...Gyűrűk ura :) A maga nemében mind jól összerakott univerzumok, kiváló történetekkel. 

 

 

 

 

Jelenlegi kedvencem a Warhammer fantasy, és persze a 40k de ez más lapra tartozik. Természetesen itt is megtalálhatóak a kötelező fantasy kellékek. Tehát hegyes fülű elfek, zöldbörű orkok, trollok, óriások, sárkányok, skavenek, varázslók és alkimisták. Némi káosszal megfűszerezve és megbolondítva. Az emberi birodalom hasonlatíta középkori Európára. Ami még közelebb hozza számomra a történetet. A Warhammer világ egyik fő és visszatérő eleme a káosz és a vele való folyamatos küzdelem.

Félix és Gotrek történetét szeretném a figyelmetekbe ajánlani. A történet egyszerű de nagyszerű. Adva van egy törpe, név szerint Gotrek Gurnisson, aki rég elkövetett bűnei miatt trollvadásznak áll. Egyetlen célja az életben a hősi és dicső halál, mellyel tisztára moshatja családja és saját nevét is. Egy alkohol ittas Altdorfi éjszakán Félix, miután a törpe megmetette az életét megfogadja, hogy emlékező lesz. Elkiséri őt bárhová, és dicsőítő hősi éneket költ életéről és haláláról. Ami nem egyszerű feladat. Hisz nem eshet el törpünk csak úgy. Ha hagyja magát az nem hősi halál, ha egy szimpla ork vágja kupán az nem dicső. Trollokkal, káosz hordákkal sárkányokkal kell megküzdenie, hogy méltó módon térjen meg őseihez. Gotrek Gurnisson kétség kívül az egyik legsikersebb trollvadász a történelemben. Gyanítom ő nem így gondolja, mert még mindíg nem sikerült dicső halált halnia szegénynek... Hőseink vándorlása során ne számítsunk túlontúl magasröptű gondolatokra. Ez nem Drizzt Do'Urden története. Itt dicső törpén egyszerű mint egy szög (vagy annak látszik), Félix pedig azon elmélkedik, hogy miért volt olyan ostoba, hogy letette esküjét a törpének. 

Eddig magyarul 8 kötet jelent meg:

-Trollvadász

-Skavenvadász

-Démonvadász

-Sárkányvadász

-Bestiavadász

-Vámpírvadász

-Óriásvadász

-Orkvadász

Íme a gyüjteményem

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Az utosló kötetnél szerző váltás lett, William King helyett Nathan Long írta az Orkvadászt. Szerencsére minőségi romlást nem tapasztaltam. 

Megjelnésre vár az Embervadász, Elfvadász, Sámánvadász.

A sorozatban személyes kedvenceim a skavenek. Ezek az értelemmel rendelkező patkányemberek. Irtó mókás népség, ugyanis saját maguk legnagyobb ellenségei. Mindenki dicsőségre vágyik, ha a konkurencia sikert érne el, azt meg kell fúrni. Ha egy hadvezér túlél egy vesztes csatát, az mindíg a mások hibája. Az eredeti terv zseniális volt. 

 Hőseinket a Warhammer Online-ban is megtalálhatjuk. Természetesen egy kocsmában, hol máshol :)

Mindenkinek boldog új évet, és jó olvasást!

A bejegyzés trackback címe:

https://kutyuszoba.blog.hu/api/trackback/id/tr871644604

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása