Legjobb játék intrók I.

2010.01.20. 10:14

 

Ha az ember elindít egy játékot elsőként a program intrója fogadja őt. Feladata nem más, mint a hangulat megteremtése, a háttértörténet rövid ismertetése. Végignézi az alany, és a végén már alig várja hogy játszhasson. Készülhet a játék saját motorjával, külön erre készített animációval, esetleg élőszereplős videóval. Viszont nem lehet se túl rövid, se túl hosszú. Meg kell taláni az ideális egyensúlyt. Olyan, akár egy reklámfilm, rövid és érzelmeket vált ki. De melyek a legjobbak? A sorozat első részében fantasy témában szemezgetek. 

Az animáció koronázatlan királya a Blizzard. Mindig nagyon odafigyelnek a részletekre, és a legalaposabb munkát végzik. Többször megnézve se unalmasak. Nézzük hát a Blizzard üdvöskéit:

A Diablo II  már-már klasszikus lett a hack and slash rajongók körében. Az első rész szintén nagy sikereket ért el. A 3. rész szintén jónak ígérkezik, de hogy mikor kerül kezeink közé azt nem tudjuk. Az alkotók nem a sietségükről híresek. (Megjelenés éve: 2000) Lássuk a videót:

 

 

 

Gondolkoztam egy ideig azon, hogy a Warcraft sorozat melyik részét emeljem ki. Szívem szerint az összeset beraknám, de akkor már túl nagy lenne a Blizzard dominancia a listámon. Minőségre egyiknél se lehet panasz, mindig konkurenseik előtt jártak minőségben.

Így hát a győztes a Warcraft III lett. A program egy igen jól sikerült stratégiai játék, a mai napig nagy rajongótábor övezi, nem véletlenül. (Megjelenés éve: 2002)

 


 

Ennyit a Blizzard készítésű programokról, jöjjön a konkurencia! A Fantasy hálás téma, ezért a következő játék is ezt a vonalat követi. A Warhammer univerzuma mindig is nagy rajongótáborral rendelkezett. A Warhammer Mark of Chaos a stratégiai játékok sorát erősíti. Sajnos maga a játékmenet nem kényeztetett el minket, személy szerint én hamar feladtam. Azonban az intrója mindent visz. Rengeteg rajongói videóban láttam belőle már jelenetet, igen jó alapanyag. Szívesen elviselnék egy egész estés filmet ebben a minőségben. (Megjelenés éve: 2006)

 

 

Hellgate: London az a program, ami többet érdemelt volna. A Flagship Studio belebukott a projectbe. Pedig jól indult, jó ötletek, a fejlesztőgárda is nívós volt (ex-Blizzard). Túl hamar adták ki, talán ha még ülnek rajta fél évet nagy siker lett volna. Sajnos nem így lett. A bevezető videója viszont fantasztikus. Kiváló atmoszféra, nagyon jó kivitelezés. (Megjelenés éve: 2007)

 

A program újra fog éledni, ezúttal távolkeleti fejlesztők kezében, mint Hellgate: Tokyo. Hogy milyen lesz? Ez még a jövő zenéje... 

"Remember the dead! But fight for the living!

 

 

Végül jöjjön a legidősebb versenyzőnk a maga 1999-es születésével. A Heroes of Might and Magic III. A  nagy sikerű stratégiai játék kiváló alkotás volt. Klasszikus kétdimenziós megjelenítés, szép rajzok, animációk. Több választható faj, hatalmas seregek. A hangulatát máig nem tudta senki leutánozni. Nem véletlen, hogy mostanában is előveszem.

 

 

 

Amennyiben úgy gondolja valaki, hogy kedvence érdemtelenül lemaradt a listámról, úgy örömmmel veszem kieégszítő javaslatát. 

A következő részben a jövőbe utazunk, és a sci-fi-k küzül válogatok.

 

 

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kutyuszoba.blog.hu/api/trackback/id/tr51686947

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

twollah / bRoKEn hOPe, sUppLeX · http://freewaresoftwarenews.blogspot.com/ 2010.01.20. 17:40:14

Szerintem az egyik legjobb intro a Warhammer Mark of Chaos-nak van.

Tenyleg jo lenne belole egy mozifilm.

A nép fia 2010.01.20. 17:57:50

Az Age of Empires 2 zenéjét a mai napig dúdolom.
Felvezető videóból nem is tudnék jobbakat mondani a Blizzard-alkotásoknál.

Pegasus · http://kutyuszoba.blog.hu 2010.01.20. 18:07:27

@A nép fia:
Kétségtelen, hogy ők szakmájuk legjobb csapata. Még Asszonypajtás szerint is jó videókat csinálnak :)

Judea · http://roleplay.blog.hu 2010.01.20. 18:11:57

Armies of Exigo még jó sztem. Meg ami Digic pictures.

everyonegetsshot 2010.01.20. 18:34:53

semmi nem üti a japán cuccokat, Chrono Cross www.youtube.com/watch?v=GDnPYoGzW78 , final fantasy viii www.youtube.com/watch?v=-4JDA5xlVkQ a két legjobb szerintem.

Pegasus · http://kutyuszoba.blog.hu 2010.01.20. 18:54:13

Megnéztem a Guild Wars-t és az Armies of Exigo-t. Tényleg nem rosszak, viszont a japán cuccok nekem annyira nem jönnek át hangulatilag. Ez a rész már tényleg nagyon szubjektív, ahogy a listám is :)

vktrmrk 2010.01.20. 21:09:48

Nekem a Popoulus 3 volt a kedvenc introm. Mert a Bullfrog vicces. :)
süti beállítások módosítása