Eljött hát az idő, hogy végre igazi kihívója akadjon a Modern Warfare második epizódjának. A játék sikertörténetét nem kell bemutatni. Minden idők egyik legsikeresebb videojátéka lett, alig pár hónap leforgása alatt. Igazán komoly konkurenciája nem is akadt mostanáig. Az EA egyik zászlóshajója, a Battlefield sorozat legújabb epizódja azonban méltó ellenfele lehet a királynak.
 
Single Player
 
Itt a MW2 igen magasra állítja a mércét. Remekül megtervezett és megkoreografált pályák szórakoztatják a játékost. Változatos helyszínek, jó történet, azonban kicsit csőjáték. A játékos nem kalandozhat szabadon, szigorú keretek között harcolhat csak. Az események scripteltek, így ahányszor csak újra játszuk, mindig ugyanaz fog történni. Így az újrajátszhatóság némileg korlátozott. A forgatókönyv viszont nagyon jó (bár szerintem az előző részé jobb volt).
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Modern Warfare 2 (kép)
 
A Bad Company történetében a B század katonái közé kerülünk. Innen ered a Bad Company elnevezés. Ide kerülnek a problémásabb emberek, tehát nem egy álomcsapat. Az első részben aranyat hajkurászhattunk velük, a második részben már mindenki a boldog nyugdíjas éveire gondol. Viszont csak nem akad lehetőségük a leszerelésre. Mindig közbejön valami feladat, ebben az epizódba egy titkos fegyver után kajtatnak a fiúk. A játék próbálja nem komolyan venni magát. Akadnak szép számmal vicces momentumok. (A konkurenciát (MW2) is szépen oltják a szereplők.) A játék során itt is találkozunk sivataggal, hegyvidékkel, dzsungellel, városokkal. Tehát az összes kötelező elem jelen van. Sajnos itt is csőjátékkal van dolgunk, nem élvezhetünk olyan nagy szabadságot a játék során. Az események szintén scriptelve vannak, az AI se a ravaszságáról híres. Társaink akár a MW2-ben, nincsenek sok hasznunkra. Néha azért lepuffantanak egy-két ellent, de a munka nagy része ránk hárul. Az igazi szórakozás a szabadon rombolható környezetből adódik.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Bad Company 2 (kép)
 
Számomra mindkét játék egyjátékos kampánya nagyon élvezetes volt, azonban a Modern Warfare 2 készítői egy hangyányival izgalmasabb és változatosabb forgatókönyvet írtak. Valljuk be, a Battlefield sorozatot nem ezért szerettük.
 
Multiplayer
 
A MW2 igen nagy rajongótáborral rendelkezik. A játék a gyalogsági harcokra specializálódott, mely során igen pörgős és akciódús játékmenetet kínál a játékosoknak. A Perk rendszernek köszönhetően a kellően tapasztalt játékosok egyéni felszereléssel harcolhatnak. A szintlépések során újabb és újabb lehetőségek nyílnak meg. A program külön díjazza az úgynevezett killstreak-eket. Amennyiben halálozás nélkül ölünk meg több ellenfelet, akkor jutalmakat kapunk. Légicsapást kérhetünk a kijelölt célpontra, harci helikopter lövészei lehetünk, sőt még taktikai atomcsapást is mérhetünk az ellenfélre. Ez utóbbival csapatunkat automatikus győzelemhez juttatjuk. A csatatér viszont általában nem túl nagy. Kicsit ketrecharc hangulatom van tőle. A rendszer nem rendelkezik dedikált szerver támogatással és alapjaiban a STEAM-re támaszokodik. Sokan fújnak a rendszerre, nekem hál’ istennek nem volt vele még bajom. Viszont a készítők a mai napig küzdenek a cheaterekkel (csalók). Ebben a macska egér játékban, sajnos mindig egy lépéssel a csalók mögött járnak a készítők. A fórumokon még sokan panaszkodnak miattuk, szerencsére azért lassan, de biztosan csökken a számuk. Remélem a BF-ben alkalmazott Punkbuster kliens eredményesebb lesz.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Modern Warfare 2 (kép)
 
A Battlefield alkotói sosem ragadtak le a gyalogos harcnál. Igyekeztek egy igazi ütközet részeseivé tenni minket. Van itt kérem minden, mint a búcsúban. Harckocsik, terepjárók, helikopterek, csónakok, quadok. Természetesen mind egy célt szolgálnak, hogy legyőzzük ellenfelünket. A BC2-ben a készítők ragaszkodtak a jól bevált squad renszerhez. A játékosoknak ajánlott rajokba szerveződniük, hogy sikeresek legyenek. A program a csapatjátékról szól. Egyedül is el lehet lenni, de sikeresek hosszútávon nem lehetünk. Minden karakter osztálynak megvan a feladata. (Orvos, lövész, műszaki és felderítő) A játék beépített Voip szolgáltatással rendelkezik, így az ad hoc rajok is képesek egymással kommunikálni szóban. Ha az egyjátékosban élveztük a lerombolható környezetet, itt egyenesen imádni fogjuk azt. Régi fps játékosoknak, gondolom nem kell bemutatni azt az esetet, amikor valaki beveszi magát egy épületbe és nem lehet őt kifüstölni. Most már megtehetjük. Ha nem jön ki, hát rárobbantjuk az épületet. Maradjon benn, ha szeretne ezek után. :)A játék természetesen itt is honorálja a tapasztaltabb játékosokat, új és extra fegyverekkel, személyre szabott felszereléssel.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Bad Company 2 (kép)
 
A két játék egy kicsit máshogy közelíti a meg a témát. A MW2 szűkebb pörgősebb játékmenettel operál, míg a Battlefield tágabb harcterekkel, nagyobb manőverezési lehetőséggel. Szorosabb csapatjátékkal próbál rajongókat gyűjteni. Ezt a kört nálam a Battlefield nyerte. Számomra sokkal jobban visszaadja a háborús atmoszférát.
 
Grafika, megjelenítés
 
A MW2 alatt IW 4.0 motor dolgozik. Már nem mai darab, viszont mindig a kor színvonalához tudják igazítani. Előnye a nagyon jó skálázhatóság. Szinte bármilyen gépen képes elfutni, különösebb probléma nélkül. Ellenben a BF motorja sokkal éhesebb. Nagyobb területeket mozgat, komolyabb fizikát számol. DX11 effektekről nem is beszélve. Összességében a grafikai motor többet tud és látványosabb. Apróságokban viszont jobb az MW2. Teszem azt az arcok, a mimikák, a fegyverek sokkal szebben vannak kidolgozva a Cod-ban. Viszont a táj, a fények, az árnyékok a kihívónál szebbek. Így a Battlefield győz ebben a szekcióban is.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Modern Warfare 2 (kép)
 
Hangulat terén gyökeresen eltér a két játék. A Cod sokkal komolyabb hangvételű, míg a BF-be bőven belefér a mókázás, komolytalankodás. (Ha megfigyeljük, a gránátok biztosítószegének végén smiley vigyorog). A többjátékos rész már hasonlóan jó háborús atmoszférát teremt. Aki jobban szeret gyalog rohangálni, magányos farkasként szeret harcolni, annak a Modern Warfare 2 tökéletes választás. Ha szeretnénk azért néha nehezebb járművet is irányítani, esetleg repkedni, illetve szeretünk csapatként játszani akkor mindenképpen a BF a nyerő. Természetesen a Cod-ban is lehet csapatként harcolni, hisz az eredményesebb, de a játék közel se épít annyira a csapatjátékra mint a konkurens termék.
 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bad Company 2 (kép)

Modern Warfare 2

-          Kiváló single player kampány

-          Pörgős játékmenet

-          Jól optimalizált grafikus motor

Bad Company 2

 Vezethető járművek

 Kiváló fizika, rombolható környezet

 Squad rendszer

 Dedikált szerver támogatás (igaz jó pénzért)

Meghalt a király, éljen a király?

Számomra egyértelműen igen J

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kutyuszoba.blog.hu/api/trackback/id/tr361807886

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bambalazs 2010.03.04. 18:54:09

Nemrég tettem fel a BF:BC2-t, de egyből egy finom mouse bug fogadott, ami miatt játék közben nem tudtam mozgatni az egeret, csak felfelé nézett és körbe-körbe mozgott a kép. Találtam hozzá fix-et, de ettől meg el se indult a játék.

Kezdésnek nem rossz...

romeozor 2010.03.04. 19:08:44

@Bambalazs: eredetiben kéne megvenni a játékot és nem lenne ilyen probléma.

Sendmailto 2010.03.04. 19:14:05

alig varom holnap hozza a postas neni ...
mw megvan multija elvezhetetlen .vegignyomtama a bf multijat anno 2 hetig :)
xboxon nagyot ut az biztos.

eredetit kell venni az nem bugos meg reload egyeb szutyok.

victor vacendak 2010.03.04. 19:25:20

Az MW2 rettentő gagyi (idióta történet, árkád-hegyek vicces scriptes zagyvaság). Az egy dolog, hogy a sok zombi megvette, de ettől még egy szar. A BC kisebb költségvetésből legalább olyan élvezetes játék.

Dagosta 2010.03.04. 19:45:39

Mem is értem, minek warezolja le ezt bárki is. Már előre látom, hogy majd jön a sok okoskatörp, akik majd a singleplayer után jól megmondják a frankót, hogy bizony az MW2 sokkal jobb. Pedig ha tudnák...

anyahajókabinajtóhajtogató 2010.03.04. 19:51:25

Nekem elég jó az mw2, a multi is meg a single is. Akkor én most mi vagyok okosok?

KoviEra 2010.03.04. 19:57:38

A multit nem ismerem, a single nekem bejött.

_____________________________
Keress pénzt Te is vásárlásaiddal, vagy vásárolj 30-40% kedvezménnyel
olcsobb-vasarlas.biz/index.php?partnerID=10137

nullify 2010.03.04. 20:10:31

Nekem megvan mindkettő eredetiben, PCre.. MW2 multija valami katasztrófa, ledob, szétkapcsol, meccsek közben akár 4-5szöri host váltás.. az IWnet egy rakás sz*r.

Ma jött meg a BC2-m, multizni eddig még nem sikerült, épp áll a bál az EA fórumon, amiért a Punkbuster mindenkit kidob, vagy egyből join után, vagy pár perc után. Mindenesetre ha ezt megoldják, akkor nálam BC2 nagyban veri MW2-t.. (csapatjáték>camperfest)

gordh · http://veszbejarat.org 2010.03.04. 20:16:00

egyértelmű hogy a COD6, 2x végigjátszottam plussz multiba tolom egész nap:D

veszbejarat.org

Ludas Matyi Online · http://ludas-matyi.com 2010.03.04. 20:19:01

Az MW2 nagyon baresz lenne, ha az a sok fasszopó cheater nem lenne. Ezek a kis szutykok miatt élvezhetetlen. Kipróbálom ezt is, hátha itt nem tudnak csalni feltűnően.

victor vacendak 2010.03.04. 20:40:12

Az az igazság, hogy aki az ilyen árkád játékokra bukik az tényleg kis okoska...
Az ArmA II vagy a Dragon Rising az igazi realisztikus shooter. MW? Lepihensz egy nyugodt sarokban és már is maxon az energia.

Siiiiix · http://csaljunk.blog.hu 2010.03.04. 21:03:47

két játékot aki össze hasonlítja egy hatalmas idióta. Erről ennyit.

Pegasus · http://kutyuszoba.blog.hu 2010.03.04. 21:09:06

@Siiiiix: Akkor az vagyok. De mivel nyíltan egymás közvetlen konkurensei, ezért mégis érdemes.
És anyukám azt mondja, idióta aki mondja :D

TheQuestion 2010.03.08. 18:39:05

Azt hittem a bad company csak valami paródia. Erre tényleg úgy hívják őket. Nem ám "baker"...
süti beállítások módosítása